Každý rok nový příspěvek!:)

Průvodčí

6. 8. 2010 17:34
Rubrika: whatever

Tak si jedu vlakem zpátky do Brna. Docela plno, stojím si v uličce. Rozestoupí se dveře vagónu a vchází průvodčí. A místo obvyklého unaveného: "Dobrý den, přistoupili..." s úsměvem na rtech kamarádsky rozmlouvá a vtipkuje s cestujícími, jako by byl v práci první týden. A já, trochu zmoklý a unavený jsem se usmál. A usmívám se doteď.

 

Netuším, jestli je věřící a asi to není ani podstatné. Podstatné je, že dělal "jen svou práci". Ale dělá ji zatraceně dobře! A v tu chvíli se mi tohle letmé setkání propojilo s nedělní promluvou - Není prvořadé co děláš, nebo jaké jsou výsledky, důležité je, kolik lásky jsi do své činnosti vlozil(a). Takhle nějak to prý řekla Matka Tereza.

 

A tak přemýšlím, kolik "přidané hodnoty" má moje práce, kolik lásky dokážu vnést do rutiny, únavných nočních a často nestíhacích denních směn, nakolik je z mojí práce vidět, že jsem šťastné Boží dítě, že i skrze mě Bůh miluje, že křesťanství je náboženství radosti, že...

 

Hospodine, dej, ať jednou něco takového zvládnu...

 

Zobrazeno 1215×

Komentáře

pavli

Jj, i malé věci jdou dělat s velkou láskou :)<br />
A nebylo to náhodou na trase Břeclav - Žďár nad Sázavou? Protože tam jsem už taky potkala jednoho takového průvodčího "na svém místě", který mě v mé smutně přemýšlecí náladě nakopl :) na pár dní dopředu :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio